3/10/09

Bashkent Knights

Universiteler ligi macinda gectigimiz haftasonu Baskent Universitesindeydik. Birkac sene önce yeni olmalarına rağmen, özellikle eski QB'Leri Burak, süper line insanı Aykut ve diğer arkadaşların etrafında iyi bir takım kurmuşlardı. Hala da Başkent'te güzel bir takım görüntüsü var, ancak ayrılan kadro sebebiyle - haliyle özel okullardan millet 10 senede ayrılmıyo, 4 bilemedin 5 okulu bitiriyor - daha zayıf bir takım vardı.

Diğer 2 maç gibi bu maç ta dondurucu soğukta, bir de o başkent'in akılalmaz soğuğunda geçti.

Maçın başında ..birkaç sene öncesinin Bilkent maçını hatırlatırcasına soğuk bir duş - pardon TD- yedik. Offence'te topu bir anda fumble ile kaybedince, topu kapan oyuncu engelsiz enzone'a doğru koştu. 6-0.

Sonrasında ise oyuna ağırlığımızı koyduk. Atılım - Koç maçları kadar kolay geçmese de, sonlara doğru yedekleri oyuna sokabildik. Bazı arkadaşları belki 3-4 down anca oynatabildik. Ama son 2 savunmada tamamen yedeklerden kurulu 11 ile rakibi durdurabilmemiz güzeldi. Tabii hatalar da yok değil. Maşallah ceza yeme rekorunu - ki bir önceki de herhalde bize aittir - kırmış bulunduğumuzu düşünüyorum. 1 ve 10, 1 ve 15, 2 ve 2, 2 ve 17 gibi ..mehteran 1 geri 2 ileri ilerleye ilerleye TD'leri bulduk. Şu maçları çekemiyoruz en büyük kötü yönü de bu oluyor. Aksi takdirde her bişeye mazeret hazır. Oysa eskiden böyle miydi, izlerdik 6 saniyeyi 10 dakikada, "bak Poaca'cıım burda 2 kisi seni 15 yard geriye suruklemisler, burada dusuncelerin neydi???" diye ezerdik bir güzel. Bak bakalım bi daha yapıyor mu...

Neyse bir sonraki maca tripod'u alırız artık... 

No comments: