12/5/08

2008-2009 Sezon başlangıcı

2 hafta önceki maçlarla 2008-2009 Amerikan Futbolu ligleri - şu anlık en azından - başladı. Ve daha 1. haftasından itibaren maçını erteletmek isteyen takımlar, maça gidemeyen takımlar, daha 1. haftadan değişen fikstürler...Hayır elbette her takımın problem yaşadığı zamanlar olacak, kimse mükemmel değil, problemler hep oluyor. Ama bunları sanki bilmiyormuş gibi insanların kalkıp "yok önemli değil biz 30 maç olsun yine oynarız" diye konuşması 10 senede - en azından kafaca - yol almadığımızın göstergesi. Daha ilk haftasında böyle olan ligin sonu nasıl olacak merak ediyorum. Olan tabi yine bizim gibi takımlara olacak.

Neyse,...

Üniversite Ligi 1. hafta maçında Atılım Üniversitesi takımıyla karşılaştık. Maçı Çubuk'taki Gazi Üniversitesi sahasında yaptık. Açık alanda bir saha olması, kampüsün tipi (evet napiim askeri hopla-zıpla-koşkoşkoş- tertibatı'nı beğendim) gayet hoşuma gitti. Havalar düzelince belki burada antrenman yapmak bile mümkün olabilir...Atılım bu sene lige katılan - ve garip bir şekilde - her 2 lige de girmeye çalışan bir takım. Bu sene zor geçecek onlar için. Maç bizim bariz üstünlüğümüzle geçti, 2. çeyrekten sonra yedeklere fırsat verdik. Genelde antreman havasında geçen maçı 77-6 kazandık. Atılım'ın ilk TD'unu bulması maç içinde bile biraz gelişme gösterdiklerinin kanıtı.

Bir hafta sonra Altınel Spor Kulubu ile 1. Pro lig maçımızı yaptık...Tek sorun Altınel kulubu, aslında bir hafta once mac yaptıgımız Atılım oyunculardan olusuyor...Aynı yerde aynı havada, belki biraz daha - "başından" - yedekleri sokarak çıktığımız maçı da bu sefer 54-0 aldık. Askere giden oyuncuları mecburen tüm maç oynattık - yoksa valla kalan 10 günde başımın etini yerlerdi. Maç sakatlıklar dolayı kısa kesilmek istenince 4. çeyreğe başladığımız gibi bitirdik. Daha iyiye gideceklerinden eminim ama Atılım'ın bu sene böyle maçı çok olacaktır...

Ligin genel durumuna bakarsak, rakipler yine aynı gibi gözüküyor. Hacettepe ve Gazi. Hani şu kendi kendini yenme durumu..ki şu durumda esas korkulacak olan "Mavi" gibi duruyor, onların bizi yenme ihtimali çok yüksek. Bunun dışında İstanbul tarafını bilmemekle beraber AFK, Boğaziçi ve GS, burada Ankara ve Pars işleri zora sokabilir belki.

No comments: