9/23/08

Narsisizm

Bu sefer birazini çevirerek yazicam...

Georgia University'de yapılan bir çalışmaya göre ("bilimadamlarının yaptığı çalışmalara göre hamamböceklerinin rüya görmediği tespit edildi"!!!) Facebook gibi arkadaşlık-network sitelerindeki kişisel sayfalardan insanların narsistlik seviyeleri ile ilgili tespitler , belirli bir kabul edilebilirlik oranında, yapılabilir-miş. Çok sayıda arkadaşı olan, özellikle güzel profil resmi koyma çabasında olan , çok fazla duvar yazısı olan insanların gerçek hayatta da "quantity over quality" bol sayıda ama sığ ilişkilerle hayatını idame ettiren kişiler olma yüzdesinin yüksek olduğu, buna nazaran daha less - narsist kişilerin normal fotoğraflar ve daha yakın arkadaşlardan oluşan listelerine dikkat çekilmiş.

Keza kişisel web sayfaları da.
Yani "ben burdayım bakın bakın bana bakın" demek bunlara işaretmiş. 

Narcissism is a trait of particular interest, Campbell said, because it hampers the ability form healthy, long-term relationships. "Narcissists might initially be seen as charming, but they end up using people for their own advantage," Campbell said. "They hurt the people around them and they hurt themselves in the long run." 

Makalenin devamı burdaymış

Tabi burda ayrıca belirtmekte fayda var ki, 'It's a New World'. Yani hepimiz artık sanalız sonuçta, normal ilişkiler de net'e taşındı artık. Ve - yazıda da belirttiği üzere - Facebook'ta sayfa açan narsist kardeşlerimin sayısı fazla olacağından, herhangi bir kullanıcının narsist/toplam arkadaş oranı, normal hayatta olduğundan daha yüksek oranda olacakmış. Normal şeyler belki bunlar yani.

Şimdi peki blog var (hatta 2 tane var eskisini sayarsak), facebook var 200+ kişilik, profil resmimi de 200 resim arasından güzel (dikkat çekerim en güzel değil, "güzel") olanını seçerek koyuyorum. Ben de mi yoksa Bürütüz?

Ha , "ne diyon lan sabahtan beri narsist ne, narsisizm ne" diyenler için Sezen Aksu'dan gelsin :

No comments: