9/26/08

Trafik belası

Her sabah yataktan kalktığımda kafamda tek bir dert, soru, sıkıntı vs. var. Hayır iş değil, aşk değil, sağlık değil, normal bi insanın kafasında olacak şeylerden hiçbiri değil. Sabah sabah aklıma gelen tek soru : "Ulan bu sabah araba nerde?"

Evin olduğu sokakta sola parketmek yasak. Nasıl bir yasak hala anlayamadım gerçi. Cadde üzerinde 4 şerit yol, yol üstündeki kebapçıların önünde 0.75 şeride iniyor, hiçbir problem yok....millet paso ters yönden geliyor, bi de "yol versene lan" şeklinde selektör yapıyor, yine problem yok. Araba galerileri cadde üstünde kaldırımın anasıyla hallice..yine hiçbir problem yok. Ama neymiş efendim, zaten tek yön olan sokakta zaten kullanılmayacak olan sol tarafa park yasakmış. 

Herifler maşallah ekmek kapısı bellemişler. Her sabah gelip araba çekerlerdi bi ara. Gece geç geldiysem, sağ tarafa ya da arkada park yeri yok. Mecbur sola park ediyorum. Haliyle sabahın köründe "laaan çektiler mi acaba arabayı" diye sabah sabah kalk, git giyin, arabayı soldan al sağa parket, geri gel yat. Yatamazsan - ki olur normal - otur 2 saat işin yoksa. Ha uyuya kaldın, "ulan bugün çekmezler heralde" dedin. O zaman inip de arabayı göremediğinde işin yoksa git arabayı çekildiği yerde bul, cezayı ver, ...hele hele bi de ruhsatta problem varsa adama dil dök yarım saat düzgün bi rüşvetle yırtıyım diye. 

Şimdi artık saolsunlar kendilerini çekmekle de yormuyolar. Gerçi rüşvet kapısını azaltır ama...Hiç arabaya kağıt da koymuyolar "biz size şu kadar ceza yazdık" diye. 3-4 belki 5 ay sonra babamın ofise kağıt geliyo "şu tarihte şurada solda park" Anca o an öğreniyoruz ceza yemişiz. Bi kağıt bırakır insan be? Ulan ben sabah ne yediğimi hatırlamıyorum 3 ay önce nerede olduğumu ne hatırlayayım, neye nasıl itiraz edeyim?

Devletim işini biliyor yav. Kim demiş bu memlekette çalışan kurum, insan yok diye. Yanlış yere yanlış gözlüklerle bakıyosunuz, işini bilen çok. 

Hafıza da zayıf olunca, arabayı doğru yere parketsem bile artık içgüdü oldu. Yine sabah 7'de uyanacağım. Araba sağ tarafta güzel yerde ama..Bunu idrak edene kadar uyanmış olurum yine. Offf...

No comments: